Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Venezuelei: Ucraina este condusă de SUA și UE ca o colonie

© REUTERS / LEONARDO FERNANDEZ VILORIANicolas Maduro
Nicolas Maduro - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Caracasul oferă sprijin Moscovei, mai ales în contextul crizei din Ucraina, a reiterat președintele Venezuelei, care a spus că Ucraina este guvernată de parcă ar fi o colonie americană și europeană.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik, Doina Crainic. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, și-a exprimat opinia cu privire la criza din Ucraina. Spre deosebire de omologul său american și cei europeni, Maduro crede că preşedintele Vladimir Putin a căutat întotdeauna soluții diplomatice la problemele cu țara vecină. Marți, președintele Venezuelei și-a exprimat susţinerea deplină pentru Rusia și președintele rus.
În acelaşi timp, Ucraina este condusă de Statele Unite și de Europa aproape ca o colonie, a mai spus Maduro în timpul unei întâlniri cu guvernul.
„Acordurile de la Minsk au fost respinse, călcate în picioare de elitele conducătoare din Ucraina, care sunt aliate necondiționate ale Statelor Unite și Europei. Această țară este guvernată aproape ca o colonie”, a declarat Maduro, citat de Sputnik France.
Acesta a adăugat că Venezuela a condamnat planurile Occidentului de a folosi forța militară pentru a încercui Rusia.
„Condamnăm toate planurile de a încercui Rusia prin mijloace militare. Rusia trebuie respectată, aşa cum toate popoarele lumii trebuie respectate”, a insistat Maduro.
Predecesorul său Hugo Chavez a susținut Moscova în 2008, când a recunoscut independența Osetiei de Sud în timpul conflictului cu Georgia.
Afirmând că Statele Unite și „NATO intenționează ca, prin mijloace militare, să termine cu Rusia”, el a subliniat că Venezuela este „cu Putin, cu Rusia, cu poporul rus”.
Нашивка на форме сотрудника ФСБ РФ - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Rusia
FSB a prevenit un atentat cu bombă, planificat de radicalii ucraineni în Crimeea – Video
Fluxul de știri
0