Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Zelenski devine „toxic” pentru Occident

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Abonare
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a devenit „toxic” pentru Occidentul colectiv, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.
BUCUREŞTI, 19 iul – Sputnik. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a devenit „toxic” pentru Occidentul colectiv, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, referindu-se la criticile voalate la Washingtonul cu privire la atacul ucrainean cu drone pe podul Crimeea, atac care a ucis doi civili.
„Casa Albă a dezavuat public atacurile efectuate de regimul de la Kiev, trasând o linie de separaţie între vânzările de arme și atacurile teroriste. Aceasta este, desigur, doar o altă manipulare. Dar un alt lucru este important - Zelenski a devenit toxic pentru Occident”, a scris Zakharova într-o postare pe Telegram, potrivit RT.
Observațiile au venit ca răspuns la declarațiile făcute luni de coordonatorul pentru comunicații strategice din cadrul Consiliului de Securitate Națională al SUA, John Kirby. Potrivit oficialului american, Casa Albă „nu este în măsură să atribuie atacul vreunei părţi în acest moment”, refuzând să confirme faptul că atacul pe podul strategic a fost lansat de Kiev.
Mai mult decât atât, Kirby a adăugat că atacul asupra structurii nu a afectat capacitățile militare ale Rusiei și nu se aşteaptă să aibă un „efect dramatic” asupra acestora pe termen lung.
„Cred că este prea devreme să ştim dacă atacul de pe acel pod va avea vreun impact militar semnificativ asupra capacității lor de a continua să lupte în acest război”, a spus Kirby, adăugând că „rușii au multe, multe alte moduri de a oferi logistică și susținere trupelor lor în Ucraina”.
Podul Crimeei, care conectează peninsula – care s-a separat de Ucraina în 2014 și s-a alăturat Rusiei după un referendum – de ţară, a fost atacat luni dimineaţă. O evaluare timpurie a incidentului a indicat că a fost ţintit de două drone marine lansate de Kiev, au susținut anchetatorii ruși.
Corăbii militare în Marea Neagră  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Internațional
Moscova: Ucraina folosește în scopuri militare acordul privind cerealele
Atacul a deteriorat serios secțiunea rutieră a podului, în timp ce un cuplu rus a fost ucis în vehiculul lor. Fiica lor, acum rămasă orfană de 14 ani, a fost rănită grav în explozie. Conducerea Rusiei, inclusiv președintele Vladimir Putin, a descris în mod clar incidentul ca fiind un „atac terorist” lansat de „regimul de la Kiev” pe o instalație civilă.
Podul a fost vizat pentru prima dată de Ucraina în octombrie anul trecut, când un camion cu explozibili a fost detonat pe pod. Explozia a deteriorat atât secțiunile rutiere, cât și de cale ferată ale podului, ceea ce a atras după sine un efort de reparații pe scară largă, care au fost finalizate de atunci.
Fluxul de știri
0