Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Moscova: Ucraina folosește în scopuri militare acordul privind cerealele

© Пресс-служба Черноморского флота ВМФ РФ / Accesați arhiva multimediaCorăbii militare în Marea Neagră
Corăbii militare în Marea Neagră  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat luni că acordul privind transportul de cereale în Marea Neagră a fost reziliat de facto.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik, Doina Crainic. „Rusia și-a îndeplinit obligațiile și a extins acest acord de mai multe ori, în ciuda faptului că termenii acestui acord cu privire la Rusia nu au fost implementaţi. În acest caz, poziția statelor europene ar putea fi numită lipsită de scrupule”, a spus Peskov, potrivit Sputnik Internaţional.
El a comentat observația secretarului american de stat, Antony Blinken, potrivit căreia Rusia ar fi „responsabilă pentru refuzul de a furniza alimente ţărilor în nevoie și pentru creșterea potențială a prețului cerealelor”.
Kievul folosește în scopuri militare acordul privind transportul de cereale, a mai spus oficialul, adăugând că acest fapt nu ar trebui neglijat.
Ţările cele mai sărace au primit cel mai puțin în urma acordului, dar Rusia este acum în contact cu partenerii din Africa în această chestiune și va continua discuțiile în timpul summit-ului Rusia-Africa de la Sankt Petersburg, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, a adăugat Peskov.
În același timp, oficialul a menționat că suspendarea acordului privind transportul de cereale nu este din vina secretarului general al ONU, Antonio Guterres, adăugând că Moscova apreciază eforturile acestuia.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat, totodată, că există anumite riscuri de securitate legate de acordul de cereale fără participarea Rusiei, riscuri care ar trebui luate în considerare.
Militari ruși și tehnică din dotarea armatei ruse - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2023
Editoriale
Operațiunea specială: cum va răspunde Rusia la obuzele cu dispersie ale SUA
Fluxul de știri
0