Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernele africane fac eforturi pentru a obţine independența financiară

© Photo : Twitter / AfricanUnionLiderii africani în capitala Kenyei, Nairobi, participă la cel de-al 5-lea summit de coordonare al Uniunii Africane (AU)
Liderii africani  în capitala Kenyei, Nairobi, participă la cel de-al 5-lea summit de coordonare al Uniunii Africane (AU) - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Abonare
O nouă generație de lideri oferă speranța pentru mai multă recunoaștere a ţărilor africane pe scena mondială, a spus pentru RT un activist.
BUCUREŞTI, 18 iul – Sputnik. Liderii africani s-au adunat duminică în capitala Kenyei, Nairobi, pentru a participa la cel de-al 5-lea summit de coordonare al Uniunii Africane (AU), la jumătatea anului, unde delegațiile celor 55 de membri au discutat despre armonizarea politicilor naționale și regionale pentru a promova dezvoltarea socioeconomică pe continent.
Președintele Kenyei, William Ruto, a propus, în cadrul summit-ului, un nou sistem de finanțare pentru AU, de care ar beneficia populația totală de 1,39 miliarde din Uniune, pe măsură ce organizația face eforturi pentru a integra continentul în economia globală.
De asemenea, președintele nigerian, Bola Tinubu, a subliniat unitatea și rezistența Africii, subliniind necesitatea de a lăsa în urmă istoria exploatării din trecut și de a se asigura că nu se va repeta niciodată.
Într-un interviu pentru RT, activistul și expertul în pan-africanism Mcebo Freedom Dlamini a declarat că poziţia actuală a liderilor africani arată conștientizarea problemelor cu care se confruntă continentul, în special incapacitatea așa-numitului Nord global de a asculta în mod corespunzător şi a ţine seama de nevoile continentului.
„Această generaţie de lideri va începe să-şi ceară dreptul la un loc la masă”, a prezis Dlamini, adăugând că „este un lucru foarte periculos” atunci când sunt dezbătute problemele Africii, dar liderii continentului sunt absenți de la „masa unde sunt aşezaţi [liderii] lumii”.
Fluxul de știri
0