Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile au venit cu precizări privind achitarea salariilor asistenților personali

© Sputnik / Mihai CarausBancnote, lei moldovenești
Bancnote, lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Abonare
Autoritățile au venit cu precizări privind achitarea salariilor asistenților personali, față de care statul are restanțe foarte mari.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că a identificat în sfârșit sursele financiare necesare pentru plata salariilor asistenților personali.
„Prin Legea nr. 168 pentru modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul oficial al Republici Moldova în data de 30 iunie curent, în acest scop, au fost alocate 86,1 milioane de lei”, informează ministerul de resort.
În termen de 30 de zile de la publicarea legii menționate consiliile raionale urmează să-și modifice bugetele conform rectificărilor efectuate în Bugetul de stat și, respectiv, să aloce sumele necesare pentru achitarea salariilor asistenților personali.
Pentru a urgenta acest proces, Ministerul Muncii și Protecției Sociale mai precizează că a expediat în adresa consiliilor raionale un demers, prin care a solicitat să întreprindă cât mai urgent măsurile necesare pentru modificarea bugetelor proprii și să asigure plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități în termene cât mai restrânse.
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti, imagine din arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Politică
Vlad Filat încearcă să-o sensibilizeze pe Maia Sandu în problema depopulării Moldovei
Fluxul de știri
0