Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlad Filat încearcă să-o sensibilizeze pe Maia Sandu în problema depopulării Moldovei

© Photo : Timpul / RAMIN MAZURMaia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti, imagine din arhiva foto
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti, imagine din arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Abonare
Fostul prim-ministru moldovean, Filat, a depus la Președinție o scrisoare prin care trage alarma în legătură cu problema depopulării alarmante a țării.
CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, liderul PLDM, a depus la Președinție o scrisoare adresată șefului statului Maia Sandu, în care semnalează o „situație catastrofală”.
Anterior Filat a adresat o scrisoare deschisă Președintelui Republicii Moldova pe 5 iulie, dar nu a primit nici un răspuns.
„În acea scrisoare, semnalam o situație catastrofală legată de depopularea masivă a Republicii Moldova. Datele statistice oficiale arată că deja am ajuns să avem în țară circa 2,5 milioane oameni (la începutul anilor 90 ai secolului trecut eram circa 4,5 milioane), iar situația continuă să degradeze rapid”, este menționat în scrisoarea lui Filat către Sandu.
Viktor Orban și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Internațional
Viktor Orban: Occidentul vrea continuarea războiului
Fluxul de știri
0