Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderul rus şi cel brazilian s-ar putea întâlni la summit-ul BRICS din august

© Photohost agency brics-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2023
Abonare
Summit-ul BRICS din Africa de Sud, programat pentru sfârșitul lunii august, ar putea fi cea mai apropiată oportunitate de întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său brazilian.
CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik, Doina Crainic. Summit-ul BRICS din Africa de Sud, programat pentru sfârșitul lunii august, ar putea fi cea mai apropiată oportunitate de întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, a declarat pentru Sputnik ministrul brazilian de Externe, Mauro Vieira.
„Cea mai apropiată oportunitate pentru o întâlnire [între cei doi lideri] ar putea fi la summit-ul BRICS din Africa de Sud. De la alegerea lui Lula, cei doi au intrat în contact deja de două ori, iar președintele Putin l-a primit pe trimisul special Celso Amorim pentru a discuta despre conflictul din Ucraina și perspectivele de pace”, a spus Vieira, comentând planurile lui Lula de a se întâlni cu Putin.
De la alegerea lui Lula anul trecut, acesta s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, de trei ori, dialogul bilateral cu privire la conflictul din Ucraina având loc activ în diferite formate, a adăugat înaltul diplomat al Braziliei.
Întrebat dacă Putin va participa la summit-ul BRICS din acest an, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că formatul evenimentului nu a fost decis în totalitate, discuțiile continuând în această privință.
Navă de transportare a cerealelor - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Rusia
Kremlinul a anunțat suspendarea acordului cerealier
Fluxul de știri
0