Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a anunțat suspendarea acordului cerealier

© Минобороны Турции / Accesați arhiva multimediaNavă de transportare a cerealelor
Navă de transportare a cerealelor - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Abonare
Peskov a anunțat despre încetarea de facto a înțelegerilor privind acordul cerealier.
CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. înțelegerile privind acordul cerealier nu mai sunt în vigoare, el a fost oprit, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov.
"De facto, valabilitatea acordurilor de la Marea Neagră a încetat astăzi. După cum a spus deja mai devreme președintele Federației Ruse, termenul limită este 17 iulie. Din păcate, partea referitoare la Rusia a acestor acorduri de la Marea Neagră nu a fost îndeplinită până acum. De aceea acțiunea acestuia încetează”, a explicat reprezentantul Kremlinului.
El a subliniat că, de îndată ce partea de înțelegeri care se referă la Rusia va fi îndeplinită, Moscova va „reveni imediat la realizarea acestui acord”.
După cum a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, Rusia a anunțat oficial Turcia, Ucraina și ONU cu privire la obiecția sa față de prelungirea acordului cerealier.
Sâmbăta trecută, Vladimir Putin a declarat în discuția cu președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, că obligațiile privind eliminarea obstacolelor pentru exportul de alimente și îngrășăminte rusești nu au fost îndeplinite. El a subliniat că a rămas nerealizat scopul principal al acordului cerealier – livrarea cerealelor către țările sărace.
Fermierii la protest la Chișinău, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Economie
Fermierii moldoveni cer măsuri urgente pentru protejarea sectorului agricol
Fluxul de știri
0