Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum Chișinăul respinge regiunile, în loc să le apropie

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2023
Abonare
Premierul moldovean Dorin Recean nu intenționează să participe la inaugurarea bașcanului ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Premierul moldovean Dorin Recean nu intenționează să participe la inaugurarea bașcanului ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul. Despre aceasta a anunțat pentru presă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.
La fel, presa scrie că nici parlamentarii din fracțiunea PAS nu vor lua parte la evenimentul programat pe 19 iulie la Comrat. Nu se știe încă dacă președintele Maia Sandu va participa la ceremonie.
Evghenia Guțul va depune jurământul pe 19 iulie. O scenă a fost deja amenajată în piaţa centrală a Capitalei găgăuze. Evenimentul va începe la ora 14:30 cu un concert al echipelor creative de copii. Iar la ora 18:30 începe partea oficială - o ședință a Adunării Populare, la care va fi depus jurământul de noul bașcan al Găgăuziei. Acesta va fi urmat de un concert susținut de popularul interpret turc Mustafa Sandal și de focuri de artificii.
Evghenia Guţul - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Politică
Evghenia Guțul a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan
Fluxul de știri
0