Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban: Occidentul vrea continuarea războiului

© Sputnik / StringerViktor Orban și Maia Sandu
Viktor Orban și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conflictul din Ucraina se va prelungi pentru că „Occidentul vrea continuarea războiului”, a declarat prim-ministrul Viktor Orbán în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public de radio Kossuth.
BRUXELLES, 16 iul – Sputnik, Daniela Porovăț. În interviul înregistrat în timpul şedinţei delocalizate a guvernului de la Sopronbánfalva, premierul a declarat că “guvernul ungar are sarcini cu totul diferite, iar pe maghiari îi aşteaptă un alt fel de viitor dacă nu este război, decât în vreme de război”.
“Proporţia şi numărul adepţilor războiului este încă copleşitoare, puţini dintre noi se exprimă prin vocea păcii, aşadar trebuie să ne pregătim pentru faptul că războiul şi sancţiunile nu vor dispărea din viaţa noastră” – a declarat Viktor Orban, subliniind că dacă acest lucru s-ar întâmpla, “o parte considerabilă a problemelor economice ar fi rezolvate în acel moment”.
Premierul a adăugat că, în situaţia de faţă, “noi înşine trebuie să înfrângem inflaţia”. Unele măsuri vor fi eliminate treptat, altele vor fi introduse, iar cele care s-au dovedit benefice vor fi menţinute – a menţionat premierul.
El a relatat că în cadrul şedinţei de guvern s-a discutat şi despre necesitatea de a ţine războiul şi migraţia ilegală departe de Ungaria, de a proteja familiile şi pensionarii faţă de planurile birocraţiei de la Bruxelles.
Elon Musk la o conferință - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Internațional
Elon Musk a condamnat trimiterea de obuze americane cu dispersie în Ucraina
Fluxul de știri
0