Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Autoritățile moldovene încearcă să încurajeze consumul de produse locale

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaproduse din carne, mezeluri, salam
produse din carne, mezeluri, salam - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Abonare
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării declară că are printre priorități dezvoltarea economică într-un ritm accelerat.
CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. La finele săptămânii Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a organizat o ședință de lucru, la care au participat reprezentanții autorităților publice și mediului de afaceri, pentru a discuta identificarea unor acțiuni de încurajare a consumului de produse locale.
Metodele puse în discuție au fost:
menținerea calității produselor,
cultura consumului,
educația în școală,
modalități de promovare a produselor și serviciilor locale.
Au fost prezentate și unele acțiuni de succes în promovarea produselor locale, iar pe final cei prezenți au agreat să transmită ministerului în scris propuneri de acțiuni concrete, cu evaluarea estimată a costurilor și indicarea surselor de finanțare, în vederea elaborării unui plan de promovare a produselor locale.
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării declară că are printre prioritățile sale dezvoltarea economică într-un ritm accelerat, prin eliminarea birocrației, digitalizarea proceselor, finanțarea afacerilor, modernizarea legislației și sprijinirea antreprenorilor în identificarea și accesarea noilor piețe. Astfel, se poate vorbi de un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și stimularea inovației, dar și facilitarea accesului antreprenorilor la noi piețe.
Gunoi, plastic - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Republica Moldova
În Moldova se desfășoară campania „Iulie fără Plastic”
Fluxul de știri
0