Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A fost ales succesorul lui Silvio Berlusconi

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSilvio Berlusconi
Silvio Berlusconi - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul italian de externe Antonio Tajani a fost ales sâmbătă lider al partidului Forza Italia, formaţiunea conservatoare fondată în urmă cu 29 de ani de fostul premier Silvio Berlusconi.
BUCUREȘTI, 16 iul - Sputnik, Marius Holdean. Partidul Forza Italia are un nou lider în persoana lui Antonio Tajani, în vârstă de 69 de ani, care a fost ales în unanimitate. El va trebui să revigoreze partidul aflat în declin de mai mulţi ani, dinainte de decesul lui Berlusconi.
Cariera actualului şef al diplomaţiei italiene s-a desfăşurat în mare parte în afara ţării: el a fost comisar european şi preşedinte al Parlamentului European. A intrat în politică în anii 1980, într-o mişcare monarhistă de mică amploare, apoi în Forza Italia în 1994, când a fost purtător de cuvânt al lui Berlusconi în primul mandat de premier al acestuia.
"Primesc o moştenire aproape imposibilă", a spus el la adunarea aleşilor naţionali şi europeni a partidului. "Nu este uşor să conduci o mişcare politică unde Silvio Berlusconi a fost lider aproape 30 de ani", a adăugat el pe o scenă unde fundalul era o fotografie uriaşă a magnatului media.
Forza Italia este partener în coaliţia guvernamentală de dreapta condusă de premierul Giorgia Meloni, unde ponderi mai mari au partidul acesteia, Fratelli d'Italia, şi Liga lui Matteo Salvini. Sondajele de opinie recente creditează Forza Italia cu doar 7% din preferinţele alegătorilor, faţă de 30%, respectiv 10% pentru celelalte două formaţiuni politice.
"Vrem să fim centru centrului-dreapta", a susţinut Tajani. "Suntem diferiţi de aliaţii noştri şi nu intenţionăm să renunţăm la identitatea noastră" a adăugat el.
Silvio Berlusconi - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2023
Internațional
Verdictul lui Berlusconi pentru Europa
Fluxul de știri
0