Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Verdictul lui Berlusconi pentru Europa

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSilvio Berlusconi
Silvio Berlusconi - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2023
Abonare
Fostul prim-ministru al Italiei Berlusconi: puțini din lume iau în considerare Europa
CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Puțini din lume iau în considerare Europa, a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi într- un mesaj video de la clinica San Raffaele din Milano.
„Dacă China – spune asta, desigur, exagerând – într-o zi va decide să ocupe Italia sau poate o altă țară europeană, nu am avea absolut nicio idee cum să ne descurcăm cu asta și cel mai bun lucru pe care l-am putea face este să mergem la școală la învațat limba chineză”, a spus el.
Potrivit lui Berlusconi, Uniunea Europeană ar trebui să aibă o politică militară unificată, cu o strânsă cooperare între armatele tuturor țărilor, cu o creștere a cheltuielilor militare și crearea unei forțe comune de reacție rapidă de cel puțin 300.000 de oameni.
Săptămâna aceasta , Corriere della Sera a scris că ajutorul militar acordat Ucrainei a epuizat în mod semnificativ stocurile de muniție ale Italiei și devine o problemă de securitate națională.
Fluxul de știri
0