Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

E oficial: România, destinatar al cerealelor ucrainiene

© Sputnik / Miroslav RotariCereale
Cereale - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Abonare
ONU arată că România este printre cei mai mari destinatari ai cerealelor ucrainene
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik, Marius Holdean. Primiii douăzeci cei mai mari destinatari de produse agricole ucrainene includ și Portugalia , Belgia, Germania, Franța și România. În același timp, cele mai sărace țări, care, conform datelor ONU, includ Afganistan, Yemen, Somalia , Sudan și Etiopia, au reprezentat 768,6 mii tone de produse agricole, sau 2,3 ​​la sută, pe întreaga perioadă a acordului.
Acordul pentru cereale a fost încheiat la sfârșitul lunii iulie a anului trecut de reprezentanții Rusiei, Turciei, Ucrainei și ONU. Inițiativa are două niveluri: a fost dezvoltat un mecanism pentru exportul produselor ucrainene din porturile Mării Negre, iar ONU s-a angajat, de asemenea, să faciliteze exportul de produse agricole rusești. Kievul, ca parte a acordului, exportă orz, rapiță, porumb, grâu, floarea soarelui și ulei vegetal, precum și diferite tipuri de făină, tărâțe și leguminoase. Volumul total de livrări pentru perioada august 2022 – iunie 2023 a fost de 32,8 milioane de tone.
Lacusta  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Economie
Autoritățile moldovene luptă cu invazia lăcustelor
Fluxul de știri
0