Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Autoritățile moldovene luptă cu invazia lăcustelor

© Sputnik / Евгений ПанасенкоLacusta
Lacusta  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Abonare
De regulă, lăcustele atacă grâul, orzul, porumbul, mazărea, fasolea, lintea și lucerna.
CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) în comun cu Ministerul Mediului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Calea Ferată a Moldovei și Moldsilva își coordonează activitățile pentru a minimiza daunele provocate de invazia lăcustelor din raionul Sîngerei și pentru a preveni aria de extindere a focarului, informează serviciul de presă al MAIA.
Sursa oficială menționează că autoritățile au convenit să intensifice dialogul prin crearea unui punct focal ce va monitoriza inspecțiile și semnalele de identificare a lăcustelor.
Potrivit specialiștilor, invazia de lăcuste în culturile agricole este determinată de schimbările climatice și de capacitatea sporită de adaptare a speciei la tratamentele chimice. De regulă, lăcustele atacă grâul, orzul, porumbul, mazărea, fasolea, lintea și lucerna.
Pentru a scăpa de lăcuste, deținătorii de terenuri trebuie să aplice tratamente specifice pentru combaterea dăunătorilor.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Politică
Demisii în Guvernul de la Chișinău
Fluxul de știri
0