Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Demisii în Guvernul de la Chișinău

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Dorin Recean
Abonare
Premierul Recean a anunțat despre demisia unor miniștri din cadrul guvernului pe care îl conduce
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Ieri, ministrul de Interne Ana Revenco, ministrul Educației Anatolie Topală și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Lilia Dabija au demisionat din cadrul Guvernului Recean, despre acest fapt a anunțat astăzi premierul într-un brefing de presă.
El a mulțimit foștilor săi colegi pentru munca depusă în cadrul cabinetului de miniștri. Guvernul Recean a fost învestit în funcție pe 16 februarie 2023.
Recean a declarat că noii miniștri vor fi propuși luni spre aprobare președintelui țării, Maia Sandu.
Presa de la Chișinău, cu referire la surse (surse care se pare că dețin informații veridice), scrie despre posibilele nume care vor ajunge în locul miniștrilor demisia cărora a fost anunțată cu puțin timp în urmă.
Andrei Spânu, actualul consilier al președintelui Maia Sandu, ar putea reveni la funcția de ministru al Infrastructurii, iar pentru funcția de ministru al Educației ar urma să fie propus deputatul PAS Dan Perciune. Pentru fotoliul de ministru al Afacerilor Interne se discută candidaturile șefului IGP, Viorel Cernăuțean și a lui Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cum spuneam, informațiile sunt pe surse, dar se pare că sursele în cele mai dese cazuri au dreptate. Așteptăm ziua de luni, 17 iulie
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2023
Economie
Recean a stat la sfat cu marile companii din Moldova
Fluxul de știri
0