Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Recean a stat la sfat cu marile companii din Moldova

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2023
Abonare
Premierul Recean a stat la sfat cu marile companii din Moldova și a promis discuții sectoriale.
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului ne spune că săptămâna curentă a avut loc o întâlnire a premierului Dorin Recean cu agenții economici și administratorii companiilor mari din țară.
La întâlnire s-ar fi vorbit despre „provocările din domeniul de activitate, modalitățile de sprijin în contextul lipsei forței de muncă și a personalului calificat, îmbunătățirea lanțurilor de distribuție și a infrastructurii de transport, dar și despre combaterea concurenței neloiale”.
Recean i-a informat pe cei de la marile companii că guvernul are planuri ce se referă la dezvoltarea unei economii eficiente în următorii ani, extinderea pieței de muncă și motivarea cetățenilor din diasporă să revină acasă.
Discuțiile s-au finalizat cu un angajament ca aceste discuții să fie reluate pe temele sectoriale, cu anumiți agenți economici, pentru a analiza în detalii problemele pe care le confruntă și a identifica soluțiile ce ar putea înlătura constrângerile care împiedică dezvoltarea afacerilor și angajarea cetățenilor în câmpul muncii.
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Internațional
Rusia şi Iranul încheie acordul privind construcția căii ferate Rasht-Astara
Fluxul de știri
0