Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu va fi azi și mâine la Vilnius la summit-ul NATO

© Sputnik / Rodion ProcaNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Abonare
Popescu, ca un „adevărat” ministru de externe al unei țări neutre, se bagă în centrul discuțiilor blocului militar NATO.
CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. În perioada 11-12 iulie, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, Nicu Popescu, va participa la Summit-ul NATO de la Vilnius, potrivit unui anunț al serviciului de presă al diplomației moldovenești.
„În cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai statelor NATO și ai statelor partenere, ministrul Nicu Popescu va ține un discurs în care va prezenta viziunea autorităților țării noastre asupra evoluțiilor ce țin de securitatea regională, măsurile pe care Republica Moldova le întreprinde pentru contracararea provocărilor la adresa securității Republicii Moldova, precum și despre modalitățile de aprofundare a cooperării Republica Moldova-NATO”, scrie sursa oficială.
Popescu va avea întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere, potrivit aceleiași surse.
 Russia, NATO - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Internațional
Va reuși, oare, Ucraina, să ajungă membru al NATO, dată fiind poziția dură a Rusiei
Fluxul de știri
0