Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

​​Germania se opune aderării Ucrainei la NATO

© AFP 2024 / TOBIAS SCHWARZOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Abonare
Guvernul Germaniei nu este de acord cu posibilitatea integrării automate a Ucrainei în NATO nici măcar după încheierea conflictului, afirmă oficiali de la Berlin, sub protecţia anonimatului
BUCUREȘTI, 11 iul - Sputnik. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, insistă, în pofida avertismentelor vehemente ale Rusiei, ca Ucraina să primească perspective clare de aderare la NATO cu ocazia summitului de la Vilnius. Statele Unite şi Germania au semnalat public că Ucraina nu va putea deveni membră NATO în timpul conflictului militar.
Însă, potrivit unor oficiali germani citaţi de publicaţia Die Zeit, Guvernul de la Berlin nu este de acord cu o formulare în declaraţia summitului NATO care să semnaleze automat posibilitatea integrării Ucrainei după încheierea actualului conflict militar.
Eventuala admitere a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică ar genera efecte "negative" pentru securitatea Europei, iar Rusia va avea o reacţie "fermă", a avertizat luni Administraţia de la Moscova.
Саммит НАТО в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Internațional
Mai mulți soldați străini în România
Fluxul de știri
0