Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mai mulți soldați străini în România

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСаммит НАТО в Брюсселе. День второй
Саммит НАТО в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Pedro Sanchez anunță că Spania va trimite militari în Slovacia şi va suplimenta numărul celor din România
BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că Spania va desfăşura efective militare în Slovacia şi le va suplimenta pe cele din România pentru a consolida flancul estic al NATO.
Sanchez a vorbit despre aceste desfăşurări în declaraţii date ziariştilor la sosirea la summitul de la Vilnius, unde le va comunica oficial celorlalţi lideri din statele NATO această nouă contribuţie spaniolă. Conflictul din Ucraina va fi în centrul summitului, iar premierul spaniol va reitera sprijinul total al Spaniei faţă de această ţară.
Va fi prima dată când Spania trimite militari în Slovacia, în timp ce îi va suplimenta cu un număr încă neprecizat pe cei din România. Spania a desfăşurat în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian (GRUMOCA), cu circa 40 de militari însărcinaţi cu operarea acestui echipament.
Premierul spaniol va profita de asemenea de summitul de la Vilnius pentru a insista ca NATO să acorde mai multă atenţie flancului sudic al Alianţei.
Fluxul de știri
0