Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vrea să se împace cu China

© AFP 2024 / MARK SCHIEFELBEINMinistrul de finanțe al SUA, Janet Yellen
Ministrul de finanțe al SUA, Janet Yellen - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Abonare
Ofertă americană către chinezi, făcută de șefa finanțelor din SUA, Janet Yellen: ”Lumea este suficient de mare pentru ca atât Statele Unite, cât și China să prospere”.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik, Bogdan Duca. Aceasta a declarat duminică secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, la finalul unei vizite la Beijing, care vizează stabilizarea relațiilor dintre cele mai mari două economii ale lumii.
„Nicio vizită nu va rezolva provocările noastre peste noapte. Dar mă aștept ca această călătorie să contribuie la construirea unui canal de comunicare rezistent și productiv”, a declarat Yellen într-o conferință de presă, la sfârșitul vizitei sale la Beijing.
Yellen a declarat că a avut discuții „directe, substanțiale și productive” cu noua conducere economică a Chinei, inclusiv cu premierul Li Qiang și Pan Gongsheng, noul șef al Partidului Comunist numit la conducerea băncii centrale a Chinei.
Mai rece, ministrul adjunct de finanțe al Chinei, Liao Min, a declarat duminică că cele două părți au avut întâlniri „lungi și sincere” și că vor „menține comunicarea” în viitor.
Călătoria lui Yellen a marcat a doua vizită a unui oficial al cabinetului american în capitala chineză în câteva săptămâni, în timp ce Washingtonul încearcă să readucă relațiile cu Beijingul pe calea cea bună după luni de tensiuni.
Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2023
Internațional
”Crapă pe la încheieturi”. China dezvăluie un adevăr îngrijorător despre viitorul NATO
Fluxul de știri
0