Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

”Crapă pe la încheieturi”. China dezvăluie un adevăr îngrijorător despre viitorul NATO

© Photo : NATOSenior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance.
Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2023
Abonare
GT: Prelungirea mandatului lui Stoltenberg indică o scindare în NATO și un control sporit al SUA
BUCUREȘTI, 9 iul -Sputnik. Prelungirea cu încă un an a mandatului secretarului general al NATO Jens Stoltenberg indică o scindare în cadrul alianței și întărirea influenței SUA asupra aliaților, scrie Global Times .
Pe fondul conflictului în curs dintre Rusia și Ucraina , blocarea altor candidați și realegerea lui Stoltenberg dezvăluie diviziuni puțin ascunse în cadrul NATO și înăsprirea controlului SUA.
Shen Yi, profesor la Școala de Relații Internaționale și Publice de la Universitatea Fudan, a explicat publicației că Casa Albă este proprietarul, nu liderul Alianței Nord-Atlantice, așa că are nevoie de cineva care va continua să adere la pro- poziția americană și să o promoveze printre alte țări membre. Pentru această poziție, a subliniat Shen, actualul secretar general este ideal pentru Statele Unite.
Pe 4 iulie, țările membre NATO au prelungit mandatul lui Stoltenberg ca șef al alianței cu încă un an, până la 1 octombrie 2024. Anterior, el însuși a declarat că nu vrea să continue să ocupe această funcție după 30 septembrie 2023.
Fluxul de știri
0