Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS a raportat despre succesele guvernării de pe scările parlamentului

© Sputnik / OsmatescoБрифинг PAS об итогах двух лет правления
Брифинг PAS об итогах двух лет правления - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Abonare
Printre succesele PAS se numără retragerea Moldovei din Acordurile cu CSI, anunță liderul partidului Igor Grosu.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Partidul de guvernare din Republica Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate, a făcut un raport despre primii doi ani de guvernare.
La raportul de partid al PAS în fruntea evenimentului s-a aflat și premierul Dorin Recean, care, anterior, contrar tradiției, nu a dorit să vină cu un raport privind primele o sută de zile de guvernare în fața parlamentului.
Printre realizările raportate de premier au figurat dublarea pensiei minime, majorarea cu 6 la sută a salariilor bugetarilor și cu 10 la sută a salariilor medicilor.
O altă realizare a fost indexarea pensiilor din 1 aprilie cu 15 la sută și acordarea a 4 miliarde de lei în sezonul rece pentru compensarea cheltuielilor de încălzire.
Recean a promis că guvernul se va organiza și mai bine pentru a îndeplini principala însărcinare trasată de președintele Maia Sandu – „să construim Europa la noi acasă” și să fie îndeplinite până la finele acestui an cele 9 recomandări ale UE.
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Internațional
O nouă alianță în sud-estul Europei
Fluxul de știri
0