Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O nouă alianță în sud-estul Europei

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Abonare
Summit anti-migrație la Viena, al Austriei, Ungariei și Serbiei. Cele trei state se opun ferm politicilor migraționiste ale Bruxellesului. România și Bulgaria, care sunt „victimele” veto-ului austriac cu privire la intrarea în Schengen, nu au fost invitate.
BUCUREȘTI, 8 iul -Sputnik. România și Bulgaria nu au fost invitate la un summit pe chestiunea migației ilegale în sud-estul Europei, deși ambele state sunt ținute în afara spațiului Schengen sub acest pretext: că nu fac suficient pentru a securiza frontierele externe ale UE.
“Suntem aliaţi în lupta împotriva migraţiei ilegale şi acţionăm împreună împotriva crimei organizate”, a declarat cancelarul austriac. “Crima organizată internaţională nu poate fi tratată în mod eficient decât printr-o cooperare internaţională”, a subliniat acesta.
“Ţările noastre sunt extrem de grav afectate de migraţia ilegală” şi au încercat să atragă atenţia asupra acestui lucru în UE, a spus Nehammer. “Am reuşit să punem problema migraţiei pe agenda politicii europene, iar Austria şi-a găsit o mulţime de aliaţi în problema introducerii unor noi reglementări”, a adăugat şeful guvernului de la Viena.
Cancelarul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Serbia pentru faptul că a anulat scutirea de viză pentru India şi Tunisia, ceea ce a condus la o reducere semnificativă a numărului de solicitanţi de azil în Austria. Cancelarul a vorbit admirativ şi despre cooperarea strânsă care are loc între cele trei ţări în domeniul poliţiei, a cărei eficacitate este demonstrată în mod clar de faptul că anul trecut, poliţia austriacă, sârbă şi maghiară au reuşit să captureze, în total, aproximativ 700 de traficanţi de persoane.
Viktor Orban a anunțat că Ungaria respinge categoric strategia UE cu privire la cotele de migranți, dar și cu privire la organizarea de veritabile ”ghetto”-uri pentru aceștia în momentul intrării în țară.
Fluxul de știri
0