Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

OMV rămâne partener Gazprom

© Sputnik / Alexander GalperinLogoul Gazprom
Logoul Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Abonare
OMV va continua să cumpere cea mai mare parte a gazului din Rusia în această iarnă. Acest lucru este asumat de companie, până nu vor exista restricții legale în UE cu privire la exporturile de gaz rusesc.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik, Bogdan Duca. OMV a declarat că nu va risca o explozie a prețurilor sau o criză a sistemului energeti și ca atare va rămâne un partener al Gazprom, în ciuda tensiunilor și războiului economic dintre cele două părți.
„Atâta timp cât Gazprom va furniza … . vom continua să luăm aceste cantități de la Gazprom”, a declarat directorul general, Stern într-un interviu acordat Financial Times.
Întrebat dacă sancțiunile UE asupra gazului rusesc ar fi binevenite sau ar oferi un răgaz reputațional pentru OMV, austriacul în vârstă de 58 de ani a spus că această chestiune este „la latitudinea factorilor de decizie politică”, dar a avertizat că „eliminarea anumitor surse va duce și la creșterea prețurilor”.
„Există o obligație pe care o avem în calitate de companie industrială de a ne asigura că folosim aceste surse atâta timp cât acestea sunt acceptabile din punct de vedere legal”, a adăugat el.
Жара - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Internațional
Saudiții vor apa minerală bulgărească
Fluxul de știri
0