Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Saudiții vor apa minerală bulgărească

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Abonare
Bulgarii au tras ”lozul câștigător” cu saudiții dar le e prea lene să îl încaseze. Aceasta este concluzia oficialilor bulgari în contextul unor acorduri cu Arabia Saudită.
BUCUREȘTI, 10 iul -Sputnik. Arabia Saudită dar și alte țări arabe sunt interesate de apa minerală din Bulgaria, de turism medical, fructe, legume, carne şi lapte.
Însă negocierile cu privire la exporturile de apă minerală din Bulgaria nu reuşesc să se concretizeze în acorduri comerciale, pentru că discuţiile încep întotdeauna foarte bine şi apoi se blochează. Argumentul că Bulgaria nu dispune de suficientă apă minerală nu este justificat: această ţară nu poate satisface necesarul pentru întreaga Arabie Saudită, însă poate exporta apă care deocamdată este risipită. În prezent, doar 30% din apa minerală bulgară este folosită.
Oamenii de afaceri saudiţi doresc păstrarea calităţii apei minerale în recipientele potrivite. Acelaşi lucru se aplică cu privire la calitatea laptelui, a cărnii şi legumelor. Oameni de afaceri arabi s-au arătat interesaţi de construcţia unei fabrici de procesare a lactatelor şi în obţinerea de produse agricole în Bulgaria.
Toate ţările arabe sunt interesate de turismul medical pentru tratamente şi refacere în spitale. Tehnologia hidrogenului reprezintă un alt domeniu de interes.
Fluxul de știri
0