România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Medicii amenință cu greva generală

© AP Photo / Vadim GhirdaSindicaliştii români din Educație au protestat în Piaţa Victoriei din București
Sindicaliştii români din Educație au protestat în Piaţa Victoriei  din București - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Protest de amploare în toate unitățile medicale din țară: angajații din sănătate au ieșit, din nou, în curțile spitalelor unde vor protesta timp de jumătate de oră pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația din sistemul medical.
BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik Medicii din România au ieșit în curtea spitalelor joi arătând că prin ordonanța dată de Guvern nu se vor majora salariile, ci se vor acorda doar indemnizații.
Unitățile medicale sunt obligate, conform legii, să se încadreze în plafonul de 30% cu sporurile și indemnizațiile, doar că majoritatea spitalelor din țară sunt deja la nivelul maxim al acestui plafon.
Drept urmare, pentru a se putea acorda noi drepturi angajaților, spitalele vor fi nevoite să reducă din sporuri, ceea ce îi nemulțumește pe angajați.
Pe 6 iulie, angajații vor picheta unitățile medicale, iar dacă revendicările nu le vor fi ascultate va urma un miting națională la data de 12 iulie.
Dacă nici atunci nu se vor rezolva problemele lor, pe 19 iulie va fi o grevă de avertisment, iar pe 27 iulie va fi declarată greva generală.
Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце, medici - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2016
20.000 de medici români sunt în grevă japoneză și amenință cu greva generală
Fluxul de știri
0