România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ciolacu refuzat de Germania: ”Să vă ocupe francezii”

© AFP 2024 / TOBIAS SCHWARZPremierul României Marcel Ciolacu și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Premierul României Marcel Ciolacu și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Premierul României Marcel Ciolacu și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Abonare
Ciolacu pică într-un penibil și mai mare. După ce ieri s-a făcut de râs ca premierul care cerșește ocuparea militară a țării sale, Berlinul a refuzat cerșetoria plângăcioasă a premierului român.
BUCUREȘTI, 6 iul -Sputnik. Nu era suficient momentul penibil și umilitor pentru România, în care premierul Marcel Ciolacu cerșea ca România să fie ocupată de trupe germane. Argumentul german a fost: România este arondată Franței.
Germania nu intenționează să desfășoare trupe permanente în România, a anunțat ministerul german al Apărării, citat de publicația Tagesspiegel. Vorbind la o conferință de presă la Berlin, Michael Stempfle, purtătorul de cuvânt al ministerului, a spus că Germania menține cooperarea militară cu Lituania în cadrul NATO, în timp ce Franța cooperează cu România. De aceea, a spus el, guvernul german nu se simte obligat să trimită o brigadă de armată în România.
Ciolacu a spus în declarațiile de presă de după sosirea sa la Berlin: ”Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”.
Fostul ministru de externe, Adrian Severin, a comentat pe o rețea de socializare atitudinea premierului: ”când singura ta ambiție în politica externă este de a fi “liber” să îți alegi stăpânul, singurul “proiect național” se rezumă la rugămintea adresată stăpânului ales de a te ocupa.!
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
România
Ciolacu vrea ca România să fie ocupată de nemți
Fluxul de știri
0