România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ciolacu vrea ca România să fie ocupată de nemți

© Sputnik / Rodion ProcaMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Abonare
Premierul Marcel Ciolacu s-a dus la Berlin pentru a negocia un parteneriat strategic cu Germania ce să prevadă prezența militară permanentă a trupelor germane pe teritoriul României. Inițiativa se pare că vine din partea Germaniei.
BUCUREȘTI, 5 iul -Sputnik. Surse din presa românească dau de înțeles că Gerhard Scholz a deschis discuțiile cu premierul Ciolacu pentru deplasarea de trupe germane în România pentru apărarea flancului estic al NATO.
Evident, prompt ca orice subordonat servil, Ciolacu a spus în declarațiile de presă: ”Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”.
Cunoscutul jurnalist român Ion Cristoiu comentează că de fapt transformarea României într-o multitudine de baze militare americane și ale statelor NATO ar fi singura strategie de securitate și dezvoltare economică a guvernanților români.
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2023
România
România: PNL analizează politic deciziile guvernării Ciolacu
În opinia analistului român, ne putem aștepta ca în vizite ulterioare, în Franța, Spania, Italia, Ciolacu să reia această solicitare: de a vedea baze militare permanente ale țărilor respective pe teritoriul României.
Frica, dedusă din declarațiile lui Ciolacu la Berlin, este aceea că războiul este departe de a merge bine în Ucraina și România are nevoie de garanții că nu va fi părăsită pe masa negocierilor, la încheierea conflictului.
Fluxul de știri
0