Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bulgaria ia modelul regimului de la Chișinău

© AP Photo / Virginia MayoNikolai Denkov
Nikolai Denkov - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Nikolai Denkov
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul pro-occidental de la Sofia ia modelul guvernului de la Chișinău și încearcă să joace la limita democrației, invocând un așa-zis pericol rusesc.
BUCUREȘTI, 5 iul -Sputnik. La o lună de zile de la venirea la putere, guvernul de coaliție al lui Nikolai Denkov, începe să insiste pe cartea ”amenințării rusești” pentru a justifica traiectoria pro- NATO și pro-Ucraina a liniei sale politice.
Nikolai Denkov a făcut pasul neobişnuit de a se referi direct la partidul naționalist Renaşterea, spunând că autorităţile ar trebui să investigheze dacă comportamentul său a depăşit liniile roşii legale. Denkov a acuzat public partidul, al cărui sprijin a crescut acum la 16% de la 10% în toamnă, că este „neofascist” şi duce un „război împotriva valorilor europene”.
În aceeaşi zi cu declarația lui Denkov, Procuratura din Sofia a anunţat că îl va investiga pe liderul partidului Renașterea, Kostadinov pentru discurs al urii şi incitare la violenţă. Kostadinov, la rândul său, a replicat că prim-ministrul nu face decât să primească instrucţiuni de la ambasada americană din Sofia.
Deocamdată, există o relativă tăcere din partea opoziției democratice de la Sofia, partidele politice fiind obosite de lunga instabilitate politică ce a caracterizat Bulgaria ultimilor ani.
Bulgaria, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Internațional
Bulgaria are un nou guvern
Fluxul de știri
0