Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bulgaria are un nou guvern

© AP Photo / Valentina PetrovaBulgaria, imagine simbol
Bulgaria, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Abonare
Bulgaria a scăpat de spectrul unui nou val de alegeri anticipate: Nikolai Denkov a fost votat marți prim ministru al Bulgariei.
BUCUREȘTI, 7 iun -Sputnik. Criza politică din Bulgaria a ajuns la un final fericit după ce Adunarea Națională, legislativul unicameral de la Sofia, a votat cu o majoritate destul de fragilă, de 132 de voturi din 240, un guvern alcătuit din reprezentanții principalelor două partide politice.
Partidele bulgare au ales modelul politic românesc pentru a evita permanentizarea crizei guvernamentale, principalele două mari partide, deși adversare ideologice, alegând să își împartă, prin rotație la un an de zile, controlul asupra executivului.
Denkov este susținut pentru un an de zile de cele două mari partide – Continuăm Schimbarea-Bulgaria Democrată (PP-DB, liberal), 63 de deputați, și Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei-Uniunea Forțelor Democrate (GERB-SDS, conservator), cu 69 de deputați, care au făcut multe compromisuri politice pentru a ajunge la o coaliție.
Fluxul de știri
0