Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belgradul nu crede în sfaturi

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2023
Abonare
Vucic le-a spus-o verde în față premierilor Olandei și Luxemburgului: Occidentul colectiv are duble practici, mai ales când vine vorba de Serbia.
BUCUREȘTI, 4 iul -Sputnik. Desant a doi premieri cu greutate din Uniunea Europeană (din Olanda și Luxemburg) la Bruxelles, pentru a promite Serbiei că dacă este „cuminte” va fi „băgată în UE”. Însă sârbii, le-a atras atenția președintele Vucic, nu mai crede în discursul occidental.
Serbia este obișnuită cu standardele duble practicate de Occident în privința sa, a declarat luni președintele sârb Aleksandar Vucic, în timpul unei conferințe de presă comune cu prim-miniștrii Mark Rutte din Țările de Jos și Xavier Bettel din Luxemburg.
„La sfârșitul secolului XX, Serbia a fost atacată cu brutalitate de NATO, de 19 țări. Permiteți-mi să-mi amintesc că nu s-a făcut în temeiul unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU. Dar, desigur, aveți o altă interpretare. Este ceva ce avem m-am obișnuit. Cred că ar trebui să vorbim unii cu alții pentru a ne înțelege mai bine”, a spus el.
Tensiunile în creștere din Serbia, legate de măsurile adoptate de autoritățile auto-proclamatei republici Kosovo (recunoscută de majoritatea statelor UE), dar și criza constituțională din Bosnia Herțegovina, fac ca fosta Iugoslavie să devină o vulnerabilitate în creștere pentru zona de securitate europeană.
Fluxul de știri
0