România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Directorul SRI, Eduard Hellvig, demisionează. Va urma o candidatură politică?

© Photo : Serviciul Român de InformațiiSRI, Eduard Hellving
SRI, Eduard Hellving - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Eduard Hellvig se retrage, invocând încheierea mandatului de la conducerea SRI. Însă felul în care și-a anunțat această demisie, prin declarație de presă, sugerează o revenire în politică.
BUCUREȘTI, 3 iul -Sputnik. Lucru inedit pentru activitatea directorului SRI, Eduard Hellvig a convocat o conferință de presă unde, după ce a anunțat depunerea bilanțului de activitate al principalului serviciu secret din România, dar și reformarea reușită a acestuia, și-a anunțat demisia.
Însă, după formulările din declarația sa, ultima în calitate de director SRI, întrebarea care se pune este: se pregătește Hellvig pentru o candidatură la președinție?
Săptămâna trecută se specula la nivelul conducerii PNL că partidul este în căutarea unui prezidențiabil care să reușească să scoată partidul din blocajul electoral. Deși numele sugerat era cel al lui Nicolae Ciucă, lideri din PNL, precum Alina Gorghiu, dădeau de înțeles că se negociază și alte nume.
Eduard Hellvig a fost un membru marcant al PNL, dar și al fundației Soros- România, până să ajungă directorul principalului serviciu secret.
O altă întrebare care apare este: cine va fi noul director al SRI? Răspunsul va veni de la președintele Iohannis.
Maia Sandu și Eduard Raul Hellvig - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Analize și opinii
Ion Cristoiu: O vizită a lui Helvig la Chișinău a schimbat discursul Maiei Sandu
Fluxul de știri
0