Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria: Psihoza de război domnește în politica de la Bruxelles

CC BY 2.0 / Thomas Depenbusch / Budapest, Hungary (explored)Budapest, capitál de Hungría
Budapest, capitál de Hungría - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2023
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului de Externe al Ungariei Menzer: psihoza militară domnește în politica de la Bruxelles
BUDAPEST, 2 iul - Sputnik. Politica Bruxelles-ului este eronată și dăunătoare, pentru că acolo domnește „psihoza de război”, ceea ce înseamnă pericolul unei crize economice, a declarat Tamas Menzer, secretar de stat al Ministerului de Externe al Ungariei responsabil de relațiile bilaterale.
„Politica Bruxelles-ului este rea, greșită și dăunătoare. Bruxelles dorește și susține continuarea războiului, acolo domnește psihoza de război, ceea ce înseamnă pericol fizic, energetic și economic, criză și amenințare. La scară globală, susținătorii păcii sunt în majoritatea, dar, din păcate, nu în lumea transatlantică”, a scris Mentzer pe rețelele de socializare.
Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a declarat mai devreme că pe 24 iunie a primit informații despre evenimentele din Rusia direct de la viceprim-ministrul rus Denis Manturov , miniștrii de externe rus și belarus Serghei Lavrov și Serghei Aleinik și le-a transmis premierului ungar Viktor Orban .
De la începutul conflictului, Ungaria s-a opus în mod constant sancțiunilor asupra resurselor energetice rusești și transportului de arme către Ucraina . În martie 2022, parlamentul ungar a emis un decret care interzice furnizarea de arme către Ucraina de pe teritoriul țării. Szijjarto a explicat că Budapesta urmărea să securizeze teritoriul Transcarpatiei, unde locuiesc etnicii maghiari, deoarece furnizarea de arme prin teritoriul său va deveni o țintă militară legitimă. Conducerea țării a subliniat în mod repetat că Ungaria este de acord cu începerea timpurie a negocierilor de pace.
Fluxul de știri
0