Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Ungaria este cea mai sigură țară din Europa

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2023
Abonare
Orban: Ungaria trebuie să se înarmeze continuu, deoarece națiunile slabe vor dispărea în curând
BUDAPEST, 2 iul - Sputnik. Ungaria trebuie să se antreneze și să se înarmeze în mod constant pe măsură ce vin vremuri când națiunile slabe vor dispărea și vor rămâne doar cele puternice, a declarat premierul ungar Viktor Orban la ceremonia de depunere a jurământului absolvenților Universității Naționale a Funcției Publice.
El a remarcat că conflictul ucrainean se desfășoară în vecinătatea Ungariei, care este „epiccentrul zguduirii fundațiilor lumii”, în același timp de la sudul granițelor Ungariei „mii de migranți asediază”.
„Avem nevoie de o țară puternică, un guvern puternic, o economie puternică, o armată puternică și, nu în ultimul rând, un serviciu puternic de aplicare a legii. Trebuie să ne antrenăm și să ne înarmam. Sunt momente când națiunile slabe vor dispărea, dar cele puternice vor rămâne. Prin urmare, în fiecare zi trebuie să ne consolidăm liniile de apărare și serviciile de aplicare a legii", a spus Orban.
Potrivit acestuia, Ungaria „are nevoie de oameni puternici, pentru că adevărul fără putere valorează puțin”. "Putem spune că astăzi Ungaria este una dintre cele mai sigure țări din Europa și poate cea mai sigură. Putem fi mândri de asta și suntem mândri de asta", a adăugat el.
Anterior, Orban a spus că Budapesta trebuie acum să mărească capacitățile militare ale țării. Potrivit acestuia, doar o armată națională puternică poate garanta securitatea țării și că Ungaria se va concentra serios pe consolidarea armatei naționale în următorul deceniu, întrucât țările europene nu se pot baza doar pe SUA pentru apărare .
Fluxul de știri
0