Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Jurnalistă americană: De ce Ucraina în zadar își trimite soldații la moarte

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2023
Abonare
Jurnalista americană Morris a cerut Kievului să înceteze terorizarea locuitorilor din Donbass
BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik. Ucraina își trimite în zadar soldații să pună mâna pe teritorii a căror populație dorește să fie alături de Rusia, a declarat jurnalista americană Natalie Morris în cadrul emisiunii Redacted News .
„De ce trebuie să moară tinerii ucraineni încercând să recâștige un teritoriu care nu vrea să facă parte din Ucraina, care nu și-a dorit niciodată, și în 2014 a votat în favoarea secesiunii de Ucraina, pentru care a fost terorizată de atunci? Este aceasta o chestiune de vieți umane? Și din punctul de vedere al Rusiei, nu este de ales: dacă vor ceda aceste teritorii, oamenii din Donbass vor începe să atace din nou", a subliniat ea.
În mai 2014, Republicile Populare Donețk și Lugansk s-au declarat state suverane în urma referendumurilor privind statutul regiunilor. Și în perioada 23-27 septembrie 2022 au avut loc acolo referendumuri privind aderarea la Rusia. În DPR, această idee a fost susținută de 99,23 la sută dintre cei care au votat, în LPR - 98,42 la sută.
Fluxul de știri
0