Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Datoria externă a Rusiei a scăzut la valori minime care au persistat mai mulți ani

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2023
Abonare
Datoria externă a Rusiei a continuat să se micșoreze în primul trimestru din 2023, după ce a scăzut cu doar puţin peste 100 de miliarde de dolari în 2022, au arătat vineri datele de la Banca Rusiei (CBR).
BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik. Datoria a scăzut cu 25,9 miliarde de dolari, sau 6,8%, în primele trei luni ale anului, ajungând la 357,9 miliarde de dolari la sfârșitul trimestrului, potrivit CBR.
Potrivit autorității de reglementare, datoria s-a redus graţie unei scăderi a tuturor componentelor sale, de la obligațiile din diverse sectoare ale economiei până la obligaţiunile suverane.
„Datoria externă a Rusiei a atins un nivel ridicat istoric la 1 iulie 2014, ajungând [atunci] la 732,8 miliarde de dolari, apoi a început o scădere relativ constantă din cauza sancțiunilor [occidentale] și a retragerii capitalului de către nerezidenți”, a declarat Maxim Osadchi, șeful departamentului analitic al BKF Bank.
Analistul a menționat, de asemenea, că scăderea datoriei externe s-a accelerat brusc după începerea operaţiunii militare a Rusiei în Ucraina.
„Reducerea datoriei externe a Rusiei în primul trimestru din 2023 este o continuare a unei tendințe pe termen lung care va persista, fără îndoială”, a prezis Osadchi, potrivit RT.
Fluxul de știri
0