Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tokyo scutește de sancţiuni proiectele Sahalin şi Arctic LNG-2

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaPlatformă petrolieră marină
Platformă petrolieră marină - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Platformă petrolieră marină
Abonare
Japonia a decis să excludă proiectele rusești Sahalin-1 și Sahalin-2, precum și proiectul Arctic LNG-2, de la sancțiuni.
BUCUREŞTI, 1 iulie – Sputnik. Japonia a decis să excludă proiectele rusești Sahalin-1 și Sahalin-2, precum și proiectul Arctic LNG-2, de la sancțiuni asupra furnizării de servicii de arhitectură și inginerie către Rusia, a declarat vineri Ministerul japonez al Economiei.
„Operațiunile legate de servicii, pe care ministrul Economiei, Comerțului și Industriei le-a identificat ca fiind necesare pentru a asigura securitatea energetică a țării noastre, nu constituie obiectul acestor măsuri”, se arată în comunicat, potrivit Sputnik Internaţional. Scutirea se aplică proiectelor Sahalin -1, Sahalin-2 și Arctic LNG-2.
În cadrul unei reuniuni guvernamentale din 26 mai, măsurile de interzicere a furnizării de servicii de arhitectură și inginerie au fost aprobate în baza măsurilor de înghețare a activelor și a altor măsuri împotriva celor legaţi de Rusia.
Proiectul investițional Sakhalin-2 pentru gaze naturale lichefiate (LNG) din Orientul Îndepărtat al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Internațional
Japonia are nevoie de energie rusească
Ţinând cont de impactul asupra companiilor japoneze prezente în Rusia, Tokyo a decis însă să adopte măsurile necesare pentru a asigura funcționarea stabilă a proiectelor importante pentru securitatea energetică a Japoniei, a declarat ministerul în comunicat.
Proiectul Sahalin-2 explorează două rezerve în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Infrastructura include trei platforme în larg, o instalație integrată de procesare pe coastă, un terminal de transport de petrol și o fabrică de GNL cu o capacitate de 9,6 milioane de tone pe an. Sahalin-2 reprezintă aproximativ 9% din importurile de GNL ale Japoniei.
Fluxul de știri
0