Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Japonia are nevoie de energie rusească

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaProiectul investițional Sakhalin-2 pentru gaze naturale lichefiate (LNG) din Orientul Îndepărtat al Rusiei
Proiectul investițional Sakhalin-2 pentru gaze naturale lichefiate (LNG) din Orientul Îndepărtat al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Proiectul investițional Sakhalin-2 pentru gaze naturale lichefiate (LNG) din Orientul Îndepărtat al Rusiei
Abonare
Casa de tranzacționare japoneză Mitsui & Co nu intenționează să se retragă din proiectul Sakhalin-2 pentru gaze naturale lichefiate (LNG) din Orientul Îndepărtat al Rusiei.
BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Casa de tranzacționare japoneză Mitsui & Co nu intenționează să se retragă din proiectul Sakhalin-2 pentru gaze naturale lichefiate (LNG) din Orientul Îndepărtat al Rusiei, datorită importanței acestuia în asigurarea aprovizionării stabile cu energie, a anunțat miercuri directorul executiv, Toru Matsui.
„Nu avem niciun plan să ieșim din proiect în acest moment”, a spus Matsui la o adunare generală anuală, adăugând că proiectul nu a întâmpinat probleme cu operațiunile și continuă să aprovizioneze Japonia cu combustibil răcit.
„Am decis anul trecut să ne menținem participația la Sakhalin-2 după ce ne-am consultat cu guvernul japonez, deoarece proiectul furnizează aproximativ 9% din importurile de GNL ale Japoniei”, a spus executivul, potrivit RT.
Mitsui, împreună cu Mitsubishi, și-au păstrat participația combinată de 22,5% în proiect, chiar dacă giganţi occidentali, precum Shell, au optat să plece de la Sakhalin-2 în urma lansării operațiunii militare a Rusiei în Ucraina. Alți cumpărători asiatici de GNL pe termen lung prin proiectul Sakhalin-2, inclusiv Coreea de Sud, au continuat să importe gaze.
Vara trecută, Rusia a transferat proiectul de la operatorul său din Bermuda, Sakhalin Energy, la o companie internă, Sakhalin Energy LLC și a permis acționarilor străini să își păstreze participaţia în noul operator în mod proporțional cu vechile lor participaţii.
Shell, care deținea 27,5% minus o acțiune la Sakhalin Energy, a anunțat că nu va avea o participație la noua entitate, iar cele două companii japoneze au decis să își păstreze participaţia și au acceptat să-și transfere participaţiile de 12,5% și 10% la noul operator. Gigantul energetic al statului rus, Gazprom, deține 50% în Sakhalin Energy LLC.
Sakhalin-2 este unul dintre cele mai mari proiecte de GNL din lume, care furnizează aproximativ 4% din piața globală.
Fluxul de știri
0