Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președinta Adunării Naționale a Franței va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

© AFP 2023 / FREDERICK FLORINYael Braun-Pivet
Yael Braun-Pivet - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 29 iunie – 1 iulie.
CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, va efectua o vizită oficială la Chișinău, în perioada 29 iunie-1 iulie. Este prima vizită în Republica Moldova a unui Președinte al Adunării Naționale a Franței în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-franceze, informează Legislativul de la Chișinău.
Președinții legislativelor de la Chișinău și Paris, Igor Grosu și Yaël Braun-Pivet, vor semna Acordul de cooperare interparlamentară între Parlamentul Moldovei și Adunarea Națională a Republicii Franceze.
De asemenea, președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, va rosti un discurs în ședința plenară a Parlamentului, planificată pentru vineri, 30 iunie. Ulterior, va susține o conferință de presă împreună cu președintele Legislativului, Igor Grosu.
Nicu Popescu  - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Politică
Nicu Popescvu efectuează vizite de lucru în Franța și Malta
Agenda vizitei la Chișinău a oficialului de la Paris include întrevederi cu conducerea țării: șeful statului, Maia Sandu, speakerul Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean.
De asemenea, președinta Adunării Naționale a Franței va purta discuții cu președintele Grupului de prietenie cu Republica Franceză, Marcela Adam, și cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, precum și cu reprezentanți ai societății civile.
La finalul vizitei, în semn de prietenie între cele două state, președintele Parlamentului Republicii Moldova și Președinta Adunării Naționale a Franței vor planta copaci la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru”.
Fluxul de știri
0