Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescvu efectuează vizite de lucru în Franța și Malta

© Sputnik / Rodion ProcaNicu Popescu
Nicu Popescu  - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Abonare
Biroul de presă al ministerului de Externe și Integrării Europene anunță că șeful diplomației moldovenești va vizita în premieră Malta după întlnirea cu omologul său francez.
CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și intensificarea procesului de aderare a Republicii Moldova la UE sunt obiectivele vizitei ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Nicolae Popescu la Paris și Valletta.
Astăzi, ministrul Nicu Popescu se va întâlni la Paris cu omologul său francez, ministrul pentru Europa și al afacerilor externe, Catherine Colonna, președintele comisiei afaceri europene, Jean-Francois Rapin, consilierul prim-ministrului pentru Europa, secretarul general pentru afaceri europene Emmanuel Puisais-Jauvin, precum și cu alți oficiali francezi și șefi de organizații internaționale.

„La finalul zilei de marți, la sediul ambasadei Republicii Moldova din Paris, oficialul moldovean se va întâlni și cu diaspora noastră din Franța. Totodată, vicepremierul Nicu Popescu va susține un discurs în cadrul unei conferințe dedicate relațiilor moldo-franceze, în prezența președintei Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet”, se mai menționează în comunicat.

După vizita de la Paris, șeful diplomației moldovenești va efectua prima sa vizită oficială în Malta, unde va avea întâlniri cu ministrul afacerilor externe, europene și al comerțului, Ian Borg precum și cu mai mulți oficiali din guvernul și parlamentul Maltei.
Fluxul de știri
0