Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kievul intenționează să transmită în Occident relicve din Lavra Kiev-Pecersk

© Sputnik / Evgeny Kotenko / Accesați arhiva multimediaÎntâistătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ÎPS Onufrie
Întâistătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ÎPS Onufrie - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2023
Întâistătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ÎPS Onufrie
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul rus de spionaj extern atenționează opinia publică despre intențiile autoritățiilor de la Kiev de a transmite în Occident relicve din Lavra Kiev-Pecersk
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Serviciul de Informații Externe al Rusiei afirmă că autoritățile de la Kiev vor duce în Occident sfintele moaște din Lavra Kiev-Pecersk
Serviciul de Informații Externe al Rusiei transmite că s-a ajuns la un acord între Kiev și UNESCO privind scoaterea obiectelor de valoare creștine, inclusiv a sfintelor moaște, din Lavra Kiev-Pecersk.
În comunicatul SVR-ului se menționează că fost efectuat deja un inventar al proprietăților bisericii, au fost alocate fonduri pentru transportul bunurilor creștine de valoare din Ucraina în Europa și a fost pregătit și transportul.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Rusia
SVR: SUA au selectat 60 de militanți pentru a comite atacuri teroriste în Rusia și CSI
Potrivit Serviciului de Informații Externe al Rusiei, obiectele de valoare creștină, inclusiv sfintele moaște, din Lavra Kiev-Pecersk, urmează să fie transferate în muzeele din Italia, Franța, Germania și Vatican sub pretextul „salvării lor de loviturile cu rachete rusești”.
Pentru Rusia, apărarea Lavrei Kiev-Pecersk are o dimensiune spirituală profundă, ceea ce înseamnă că hotărârea de a finaliza operațiunea specială devine din ce în ce mai puternică, a spus Serviciul de Informații Externe de la Moscova, comentând planurile de îndepărtare a relicvelor creștine din acest complex monastic cu o istorie milenară.
Fluxul de știri
0