Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SVR: SUA au selectat 60 de militanți pentru a comite atacuri teroriste în Rusia și CSI

© AP Photo / Darko Bandicimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SVR: SUA intenționează să trimită 60 de militanți în Rusia și în țările CSI pentru organizarea unor atacuri teroriste.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Serviciile speciale ale SUA au selectat 60 de militanți în Siria pentru a comiterea atacurilor teroriste pe teritoriile Rusiei și țărilor CSI, instruirea lor este efectuată la baza Et-Tanf, a informat Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse.
Instituția a precizat că Washingtonul a selectat în aceste scopuri militanți din grupurile jihadiste afiliate ”Statului Islamic* și ”Al-Qaeda”*.
„În ianuarie a acestui an, au fost selectați 60 de astfel de teroriști cu experiență în operațiuni de luptă din Orientul Mijlociu. În prezent ei urmează un curs accelerat de pregătire la baza americană Al-Tanf din Siria. Acolo ei sunt învățați să creeze și să folosească dispozitive explozive improvizate, precum și metode de desfășurare a activităților de sabotaj și diversiune. O atenție deosebită este acordată planificării atacurilor asupra obiectivelor bine păzite, inclusiv asupra misiunilor diplomatice străine”, citează RIA Novosti textul comunicatului SVR.
Potrivit informațiilor de care dispune instituția, grupuri mici de militanți instruiți ar putea fi expediate în timpul apropiat în Rusia și în alte țări CSI. Sarcina lor va fi să pregătească și să efectueze atacuri teroriste împotriva diplomaților, funcționarilor publici, angajaților organelor de drept și efectivului forțelor armate, a precizat Serviciul de Informații Externe.
„Potrivit planului americanilor, ei vor desfășura activitatea respectivă în interacțiune cu celulele clandestine ale grupărilor teroriste internaționale, inclusiv ”Hizb ut-Tahrir”*, ”Jamaat Ansarullah”* și ”Mișcarea Islamică din Uzbekistan”*”, este menționat în declarația SVR.
* Organizații teroriste interzise în Rusia.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Rusia
Lavrov: Țările occidentale nu respectă principiul egalității
Fluxul de știri
0