Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden subminează relațiile SUA cu China

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Joe Biden
Abonare
După escapada efectuată la Beijing de către secrtetarul de stat american pentru a încerca o resetare a relațiilor sino-americane se pare că șeful său de la Washington a redus la zero aceste eforturi în urma declarației scandaloase făcute în adresa omologului său chinez
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele american Joe Biden, care l-a numit dictator pe Xi Jinping, și-a luat prin surprindere propria administrație.
NBC News scrie despre acest lucru, citând surse. Oficialii au încercat să explice în privat părții chineze, care a protestat din cauza remarcii liderului american, că cuvintele lui Biden nu au însemnat o schimbare oficială a cursului Washingtonului.
Și partenerii strategici ai americanilor s-au grăbit să se distanțeze de retorica lui Biden. De exemplu, prim-ministrul Noii Zeelande a spus că nu este de acord cu cuvintele lui Biden. Potrivit Reuters, Chris Hipkins a spus că forma de guvernare care există în China este treaba poporului chinez.
Саммит АТЭС в Таиланде  - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Internațional
SUA nu susțin independența Taiwanului - Blinken
Fluxul de știri
0