Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin evidenţiază limitările militare ale Ucrainei

© Фотохост-агентство РИА Новости / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял лидеров ряда африканских государств
Президент РФ В. Путин принял лидеров ряда африканских государств - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Abonare
Forțele armate ale Ucrainei sunt constrânse în mod semnificativ de limitele referitoare la numărul de soldaţi, a spus președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik.Forțele armate ale Ucrainei sunt constrânse în mod semnificativ de limitele referitoare la numărul de soldaţi, a spus președintele rus Vladimir Putin, după ce a primit o estimare potrivit căreia Kievul a pierdut peste 13.000 de militari de la lansarea contraofensivei la începutul acestei luni.
„Cu siguranță, se poate livra echipament militar suplimentar, dar rezerva militarilor mobilizaţi nu este nelimitată. Și se pare că aliații occidentali ai Ucrainei sunt într-adevăr decişi să ducă războiul până la ultimul ucrainean”, a spus Putin joi, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit RT.
Putin s-a referit la ideea că SUA și aliații lor nu sunt îngrijoraţi de numărul victimelor ucrainene, atâta timp cât pot folosi Kievul ca proxy pentru a provoca daune Rusiei.
În timpul întâlnirii, înalți oficiali au raportat despre evaluarea Rusiei cu privire la rezultatele intermediare ale contraofensivei ucrainene, care a fost lansată la începutul lunii iunie.
Potrivit lui Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului, Kievul a pierdut peste 13.000 de soldați și un număr semnificativ de arme în campanie. Estimarea preliminară se bazează, în mare parte, pe comunicările interceptate de la comandanții militari ucraineni, a lămurit ministrul Apărării Serghei Şoigu.
Între timp, armata rusă își construiește în mod constant rezervele, a adăugat Şoigu, afirmând că procesul merge bine în ceea ce privește recrutarea și achiziția de sisteme de arme.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Rusia
Ministrul rus al Apărării: Viitorul geopolitic al Rusiei este în joc
Ministerul a contractat 114.000 de militari suplimentari prin canale regulate și are o forță permanentă de 52.000 de voluntari, care sunt foarte motivați să se alăture luptei împotriva Ucrainei, a raportat Şoigu. Departamentul menține în rezervă acest din urmă grup și le asigură pregătirea necesară, a adăugat acesta.
Pierderile ucrainene raportate între 4 iunie și 21 iunie includ 246 de tancuri, 595 de vehicule blindate, 424 de mașini, 279 de tunuri și mortiere de artilerie, 42 de lansatoare de rachete multiple, două sisteme antiaeriene, 10 avioane tactice de luptă, patru elicoptere și 264 de aparate aeriene fără pilot. De asemenea, potrivit oficialilor ruși, 13 dintre cele 81 de tancuri de fabricaţie occidentală ale Ucrainei au fost distruse.
Şoigu a susținut că sponsorii străini ai Kievului au rămas practic fără arme de fabricație sovietică pe care să le procure pentru armata ucraineană. Orice mai rămâne din acestea și din echipamentele fabricate în Occident pe care le pot furniza în acest an nu va afecta în mod semnificativ situația de pe câmpul de luptă, a prezis ministrul Apărării.
Fluxul de știri
0