Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Apărării: Viitorul geopolitic al Rusiei este în joc

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaMinistrul rus al Apărării, Serghei Şoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Occidentul încearcă să distrugă Rusia cu toată puterea, iar viitorul țării este în joc, a spus ministrul rus al Apărării.
BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik.Occidentul încearcă să distrugă Rusia cu toată puterea, iar viitorul țării este în joc, a spus miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o adunare a absolvenților de la academiile militare ruse la Kremlin.
„Ați absolvit într-un moment crucial pentru țară, când soarta patriei noastre se află în balanţă, iar viitorul ei geopolitic este în joc”, a spus Şoigu.
„Occidentul colectiv a lansat un război real împotriva Rusiei, încercând din nou să o distrugă, cu toată puterea lor. Aceștia impun sancțiuni interminabile, provoacă tulburări și conflicte militare în țările vecine și furnizează asistență militară masivă regimului de la Kiev”, a adăugat ministrul rus al Apărării, citat de RT.
De asemenea, Şoigu a declarat către locotenenții juniori că vor trebui să dea dovadă de „cel mai înalt profesionalism, dedicație maximă și capacitatea de a lua rapid decizii și de a-și asuma responsabilitatea”.
Președintele rus Vladimir Putin, care a vorbit înaintea lui Şoigu, a declarat cadeților absolvenți că întărirea armatei este una dintre prioritățile principale ale Kremlinului, iar acest demers va fi coordonat prin „experiența neprețuită” oferită de operațiunea militară în desfășurare în Ucraina.
Tim Radford - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Internațional
Marea Britanie a avertizat asupra scăderii influenței sale în NATO
Pe lângă sistemele de rachete de ultimă oră, armata rusă va primi mai multe arme tactice care şi-au dovedit capacităţile în luptă, inclusiv suficiente drone care vor opera la nivel de pluton, a mai spus președintele.
Ceremonia de la Kremlin a avut loc în contextul luptelor grele pe frontul Zaporojie, Ucraina încercând o „contraofensivă” în care a folosit tancuri, vehicule blindate și artilerie, furnizate de Occident. Forțele Kievului au înregistrat puţine progrese spre niciunul în cele două săptămâni de luptă, în timp ce au suferit pierderi masive și pot rămâne fără forţe până în iulie, potrivit estimărilor experților.
Lecțiile operațiunii din Ucraina sunt deja predate la academiile militare din Rusia, potrivit lui Şoigu. Un număr de 37 de școli ale Ministerului Apărării și 34 de programe educaționale militare la universitățile civile au oferit ofițeri absolvenți în acest an.
Fluxul de știri
0