România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Tensiuni în coaliție: nici nu au plecat bine la drum, că se și ceartă!

© Sputnik / Rodion ProcaMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Abonare
După refuzul lui Ciolacu de a numi ca Secretar General al executivului pe liberalul Mircea Abrudean, dar și consolidarea puterii pesediștilor în guvern, bagă pe liberali în ședință.
BUCUREȘTI, 19 iun -Sputnik. Liderii liberali se strâng în ședință luni dimineața pentru a vedea cum să răspundă poziției de forță adoptate de colegii lor de guvernare, de la PSD. Ședința a fost prezentată de Ciucă ca fiind de fapt o întâlnire ordinară între conducerea PNL cu miniștrii liberali din executivul Ciolacu.
Reamintim că Ciolacu a refuzat numirea propunerii liberale la conducerea Secretariatului General al Guvernului, dar a și sporit atribuțiile vicepremierului PSD, Marian Neacșu, la nivelul executivului.
Una dintre atribuțiile extrem de importante ale noului secretar general al guvernului este propunerea, către premier, a candidaților la șefia AMEPIP, o super-agenție de control absolut asupra tuturor companiilor cu capital de stat. Aceasta e una dintre mizele implicite ale conflictului dintre PSD și PNL survenit după ce premierul Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe liberalul Mircea Abrudean secretar general al Guvernului și i-a cerut lui Nicolae Ciucă o altă propunere.
Hunor Kelemen - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
România
UDMR îşi caută noi aliaţi
Fluxul de știri
0