România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

UDMR îşi caută noi aliaţi

© AP Photo / MTI / Gabor KissHunor Kelemen
Hunor Kelemen - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Abonare
Kelemen Hunor se teme că AUR va ajunge la guvernare, aşa că UDMR e gata să se alieze cu USR
BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik O nouă posibilă alianță se conturează pe scena politică din România: USR + UDMR. Ambele au fost împinse să părăsească guvernarea de actualele partide aflate acum la Palatul Cotroceni, PSD și PNL, care au refăcut „USL 2.0".
De fapt, Kelemen Hunor se teme că AUR va ajunge la guvernare, motiv pentru care UDMR e gata să se alieze cu USR
Noua direcţie a fost revelată de Kelemen Hunor la congresul USR, organizat de către președintele formațiunii, Cătălin Drulă.
„Azi nu o să vorbesc despre supărările, dezamăgirile noastre, nici nu caut explicaţii la cele întâmplate, cu toate că sunt întrebări legitime şi poate să fie din lăcomie, poate să fie din dorinţa de răzbunare, poate să fie din eroare strategică, chiar nu mai contează”, a spus liderul UDMR despre scoaterea partidului de la guvernare.
UDMR, USR și PNL au format primul guvern de după alegerile din 2020, iar Kelemen Hunor a amintit despre începutul colaborării.
„Acum doi ani şi jumătate am plecat împreună la drum, după 9-10 luni ne-am despărţit. Am mai continuat fiindcă eram de bună credinţă, ştiam că trebuie să oferim societăţii profesionalism, seriozitate şi foarte multă muncă şi acum sunt convins că are nevoie ţara de aşa ceva”, a mai precizat Kelemen Hunor.
UDMR a avertizat cu această ocazie că este pregătit să lupte împotriva PSD+PNL, dar și a partidului AUR, Hunor sugerând că se teme că formațiunea lui George Simion va ajunge la guvernare.
„Dacă omul vede că cei care cer voturi promit orice iar apoi întorc spatele, sigur ca vom pierde și locul va fi ocupat de cei care propagă ura, cei care caută conflictul și care promit răzbunare. E cea mai mare greșeală să lăsam ca aceștia să câștige teren (AUR). Va fi responsabilitatea noastră, dar și a PNL și a PSD, să spunem stop extremismului (…)”, a comentat Kelemen Hunor.
Fluxul de știri
0