Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Normele de poluare îi costă pe cetăţeni mii de euro

© AP Photo / Olivia ZhangДым и пар от углеперерабатывающего завода в Хэцзине в провинции Шаньси в центральном Китае
Дым и пар от углеперерабатывающего завода в Хэцзине в провинции Шаньси в центральном Китае - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Abonare
Trecerea la Euro 7 va costa în medie 2000 de euro pentru fiecare automobil și 12.000 euro pentru camioane și autobuze
Bruxelles, 19 iun – Sputnik. Constructorii de automobile au dezvăluit rezultatele unui nou studiu referitor la costurile pe care le va impune introducerea normelor de poluare Euro 7 pentru fiecare automobil în parte. Studiul arată că toate cheltuielile necesare adaptării motoarelor la noile reglementări vor fi de 4 până la 10 ori mai mari decât calculele făcute de reprezentanții Comisiei Europene.
Studiul a fost realizat de Frontier Economics pentru ACEA și arată că media pe vehicul va fi de aproximativ 2.000 de euro, în cazul autoturismelor și LCV-urilor, și de aproape 12.000 de euro pentru camioane și autobuze. Sumele confirmă estimările anterioare ale ACEA, asociația industriei auto, și sunt cu mult mi mari decât intervalul calculat de Comisia Europeană, respectiv 180 – 450 de euro pentru autoturisme și LCV-uri și 2.800 de euro pentru camioane și autobuze.
Aceasta este încă o dovadă că ceea ce impune UE nu are legătură cu realitatea şi se traduce în costuri ridicate pentru cetăţeni, ca şi tot programul ecologic de care Bruxelles-ul face atâta caz.
Principala sursă de poluare a aerului: Mașinile vechi și uzinele - Ecologiștii bat alarma - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Podcasturi
Care este principala sursă de poluare a aerului: Ecologiștii trag un semnal de alarmă
Fluxul de știri
0