Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bucureștiul garantează informal regimul de la Chișinău

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Dorin Recean
Abonare
Marcel Ciolacu a avut prima întâlnire cu un omolog: premierul Republicii Moldova, Dorin Recean. Decizia unei astfel de prime întrevederi a avut o valoare simbolică în contextul prioritizării relațiilor dintre București și Chișinău.
BUCUREȘTI, 19 iun -Sputnik. Cei doi premieri s-au întâlnit sâmbătă, 17 iunie, la București. Trei mari teme au fost pe agenda de lucru a întâlnirii celor doi premieri: aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, probleme de securitate regională și dezvoltarea relațiilor dintre București și Chișinău.
Nicolae Ciolacu, care din momentul investirii sale ca premier a subliniat că Republica Moldova este o prioritate pentru București, a reconfirmat promisiunile și garanțiile făcute de guvernele românești precedente autorităților de la Chișinău.
Cu toate acestea, așa cum sublinia purtătorul de cuvânt al guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, vizita premierului Recean a fost catalogată ca „vizită privată”.
Забастовка фермеров в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Politică
Fermierii moldoveni revin la proteste de stradă
Fluxul de știri
0